Psychosociale Arbeidsbelasting (PSA) is de nummer 1 oorzaak van ziekteverzuim in organisaties (Rijksoverheid, 2015). Op dit moment loopt 1 op de 7 werkende Nederlanders het risico op een burn-out. In de leeftijdscategorie van 25 tot 34 is dit zelfs 1 op de 6 (Rijksoverheid, 2015). Mindfulness biedt wetenschappelijk bewezen handvatten voor de preventie van psychisch verzuim en burn-out.

Naast het verlagen van ziekteverzuim door stress en het verhogen van emotionele intelligentie kan Mindfulness In Organisaties (MIO) aan de basis liggen van een cultuuromslag richting organisaties met meer menselijkheid en zingeving.

Van een automatische pilootcultuur naar een cultuur gebaseerd op gedeelde waarden:

Koole - Groene Zone van Mindfulness

Onderzoek van Linkedin (2017) naar purpose heeft aangetoond dat de nieuwe generaties zingeving op het werk als één van de belangrijkste voorwaarden zien in de keuze voor hun werkgever. Dit betekent dus dat zij het belangrijk vinden om onderdeel te zijn van een organisatie die zich bewust is van hun verantwoordelijkheden en aspiraties.

In het kort kan mindfulness zorgen voor een bewuste cultuur die preventief werkt voor psychisch verzuim en stimulerend werkt voor emotionele intelligentie en de sociale skills van het personeel, onderling vertrouwen en (employer) branding.

Benieuwd naar een traject binnen jouw organisatie? Scroll omlaag en neem contact op!