banana tree is in 2017 ontstaan in Enschede. In de Oosterse tradities (die in Azië, niet in Twente..) wordt een druk hoofd ook wel een monkey mind genoemd. Alsof er constant een drukke aap in je hoofd zit. De bananenboom is de plek waar de aap in kan klimmen, tot rust kan komen en de drukke jungle vanuit een heldere plek kan overzien.

banana tree heeft als missie:

Mensen binnen organisaties handvatten en inzichten aanreiken om zichzelf uit de automatische piloot te halen en bewuste waardengerichte acties uit te zetten om hun potentieel te benutten. Dit leidt tot minder mentaal verzuim, een sterker gevoel van betekenis en een grotere effectiviteit. Daarnaast onderzoek ik graag samen met organisaties welke voorwaarden er nodig zijn om dit optimaal te laten plaatsvinden.

Over Ferry de Wit

Ferry de Wit is afgestudeerd in Arbeid en Organisatiepsychologie en Bedrijfskunde op de Universiteit Twente en heeft meer dan 10 jaar ervaring met mindfulness en meditatie. Hij is gecertificeerd Mindfulnesstrainer (certificering door Centrum voor Mindfulness, Amsterdam) en heeft gemediteerd in verschillende tradities waaronder Zen en Vipassana. Hij wordt beschreven als toegankelijk en concreet. Daarnaast neemt hij naast de nodige kennis vaak zijn eigen ervaringen mee in de trainingen en schuwt hij zijn eigen kwetsbaarheid en menselijkheid niet. Dit zorgt vaak voor veel openheid en herkenning bij de deelnemers.

Bekijk hier een persoonlijk interview met Ferry waarin je meer leert over zijn drijfveren en motivaties:

Waarom banana tree?

  • Ervaringsdeskundige trainer mét psychologische opleiding
  • Gedegen en kwalitatieve aanpak in het voortraject, tijdens de training en in het natraject
  • Vlotte, frisse stijl met wetenschappelijke onderbouwing (geen zweverigheid)
  • De trainingen kenmerken zich door echtheid. Het gaat niet alleen om ontspanning, fijn en prettig maar juist om échte confrontatie met jezelf en het leven zoals het is: soms fijn, soms een stuk minder fijn

Kom het ervaren!

Ferry is gecertificeerd bij de VMBN (Vereniging voor Mindfulness Based Trainers Nederland en Vlaanderen)

VMBN