banana tree is in 2017 ontstaan in Enschede. In de Oosterse tradities wordt een druk hoofd ook wel een monkey mind genoemd. Alsof er constant een drukke aap in je hoofd zit. De banana tree is de plek die de aap rust biedt. Want zodra de aap de boom inklimt kan hij in het moment genieten van zijn banaan en overziet hij de drukke jungle vanuit een rustpunt.

banana tree streeft ernaar om mensen op een luchtige, laagdrempelige en frisse manier handvatten aan te reiken om mentaal fit te worden en meer rust en vrede te ervaren.

Over Ferry de Wit

Ferry de Wit is afgestudeerd in Arbeid en Organisatiepsychologie en Bedrijfskunde op de Universiteit Twente en heeft meer dan 10 jaar ervaring met mindfulness en meditatie. Hij is gecertificeerd Mindfulnesstrainer (certificering door Centrum voor Mindfulness, Amsterdam) en heeft gemediteerd in verschillende tradities waaronder Zen en Vipassana. Hij wordt beschreven als toegankelijk en concreet. Daarnaast neemt hij naast de nodige kennis vaak zijn eigen ervaringen mee in de trainingen en schuwt hij zijn eigen kwetsbaarheid en menselijkheid niet. Dit zorgt vaak voor veel openheid en herkenning bij de deelnemers. Ferry heeft als missie om mensen handvatten aan te reiken om zichzelf uit de automatische piloot te halen en te verbinden met hun waarden zodat ze een (werk)leven kunnen leiden dat authentieker, plezieriger en meer betekenisvol is. Mindfulness is daarvoor de basis. Bekijk hier een interview met Ferry:

Waarom banana tree?

  • Ervaringsedskundige trainer mét psychologische opleiding
  • Volg trainingen op een actieve locatie in het centrum van Enschede. banana tree gelooft dat je de sterkste ontwikkeling kunt bewerkstelligen wanneer je midden in het leven staat en niet wanneer je gaat oefenen op een té comfortabele plek zoals een serene ruimte in een bos
  • Vlotte, frisse stijl met wetenschappelijke onderbouwing (geen zweverigheid)
  • De trainingen kenmerken zich door echtheid. Het gaat niet alleen om ontspanning, fijn en prettig maar juist om échte confrontatie met jezelf en het leven zoals het is: soms fijn, soms een stuk minder fijn

Kom het ervaren!

Ferry is gecertificeerd bij de VMBN (Vereniging voor Mindfulness Based Trainers Nederland en Vlaanderen)

VMBN